Niin se vain on pian kesä mennyt, ja taloprojekti sen ku etenee... Pikku hiljaa :). Isä oli meillä heinäkuussa pari viikkoa Rikun loman ajan auttamassa. Sinä aikana Riku ja isä sai katon sisäpuolen tuulensuojalevyt laitettua ja villotettua koko korkean osan. Paria lautaa vaille kaikki räystäsaluslaudat on paikallaan, katto on huovassa, ja nyt viimeset pari viikkoa on Rikulla menny nyt sähkötöiden ja ilmastointiputkien kans touhutessa. Minä koitan olla siinä sivussa jonaki ja auttaa parhaani mukaan. Seinäpaneeleita on iso kasa lakattuna kahteen kertaan, että ne on näppärä vain nostella paikalleen ;). Ja sisäpuolen kaikki paikallaan olevat seinät on lakattu tietty myös. Ens viikolla timpuri on tulossa avuksi panelointi hommiin. Eli sisäseinärungot on tosiaan ollu pystyssä jo kuukauden päivät.

Tarhahommia ollaan myös aloitettu. Rauno kävi toissa viikolla kaivamassa pohjat, ja tekiki taas niin perusteellisen hyvää jälkeä! Toissa viikonloppuna saatiin 7n tarhan pohjat valmiiksi, eli 5 pohjaa vielä pitää tehä ja sitten seiniä pystyyn.

Ei ole tosiaan tarvinnu valittaa keleistä ainakaan. Viimeinen kuukausi on ollut melkeinpä yhtä auringon paistetta, mitä nyt vettä tipotellu aina just sopivasti silloin ku minä olen saanu paneelit pihalle lakattavaksi... Ja mukavinta on se, ettei suuremmalti ole meän tontilla minkään sortin lentäviä öttiäisiä. Saa melko rauhassa olla, eikä ole thermacelliäkään tarvinu pitää ku kahen pikku kaasupullon verran koko kesänä päällä.

Kodinkoneet tuli viime viikolla, ja ulko-ovet tuli eilen toimituksena tontille. Parin viikon päästä tulee takka Nunnauunilta. Piipun pystytykseen tulee Dimitri avuksi, hän kävi Rikun kans heinäkuussa ekat väliseinärungot pystyttämässä. Kyllä sitä saa oikeesti välillä ihmetellä, miten Riku tietää mitä pitää tehä, ja missä järjestyksessä. Hommat tuntuu häneltä käyvän kyllä niin näppärästi, että ei voi vierestä ihmetellä, miten jolleki voi talon rakennus olla noin itsestään selvä projekti, ja joka etenee sitä tahtia ku itte töitä paiskii. Kun se ei ole pelkästään se rakentaminen vaan ne kaikki sähkö- ja lvi-työt, jotka normaalisti joku muu tekee. Mutta meillä neki hoituu isännän omasta puolesta. Nyt onkin ollut semmonen pari-kolme viikkoa, että mitään sen näkyvämpää ei ole noussut, mutta kaikkea tärkeää on kuitenki tullu valmiiksi. Kyllä niitä ilmastointiputkia arvostaa varmasti viimeistään ens kesän helteillä :):